Pro Growth Consulting Oy

Työpaikka löytyi rekrykoulutuksesta

Pirjo Autio löysi työpaikan
Pirjo Autio

Pirjo Autiolla oli ollut uusi työpaikka etsinnässä jo vuoden alusta ja kesään 2021 mennessä hän oli ehtinyt lähettää jo aikamoisen määrän työhakemuksia. Motivaatio työn hakemiseen alkoi hiipua. ”Alkuun löysin vaikka kuinka monta kiinnostavaa paikkaa, innostuin ja hain. Kun sitten kerta toisensa jälkeen jouduin pettymään, alkoi motivaatio laskea”, Pirjo kertoo joulun alla 2021.

Kesällä Pirjo näki työvoimatoimiston sivuilla ilmoituksen B2B-myyntiin keskittyvästä rekrykoulutuksesta ja tajusi, että siinä voisi olla hänen osaamisestaan puuttuva palanen. ”Minulla on pitkä ura takanani muoti- ja vaatetusalalta. Olen ollut tuotepäällikkönä, tuoteryhmäpäällikkönä ja toimitusjohtajana vaatetusalan yrityksissä ja vaikka myynnin rajapinnassa olenkin työskennellyt, en ole koskaan opiskellut myyntiä tai työskennellyt puhtaasti myynnissä. Laitoin hakemuksen menemään, mutta en kauheasti uskonut mahdollisuuksiini.”

Työpaikka näköpiirissä!

Yllätys oli iloinen, kun Pirjo sai kuulla läpäisseensä ensimmäisen seulan rekrykoulutuksen haussa. ”Puhuin Pro Growthin porukoiden kanssa ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. Vastaanotto oli ystävällinen ja minusta tuntui, että sopivan tehtävän löytäminen minulle oli Pro Growthin ihmisille oikeasti tärkeää.” Nopeassa tahdissa Pirjolle järjestyi kaksi haastattelua. Heti ensimmäisessä haastattelussa tehtävä tuntui omalta ja yrittäjänkin kanssa synkkasi. Pirjo tuli valituksi mukaan.

Tukea ryhmästä

”Ekana koulutuspäivänä mietin vielä kerran, mihin olin oikein lähdössä, sillä mukana oli lisäkseni vain kaksi naista, ja ajattelin, että kaikki muut olivat jotakin Nokia-insinöörejä. Nopeasti kuitenkin huomasin, että kaikki olivat tosi mukavia ja jokaisen osaamista arvostettiin. Ryhmässä oli turvallinen ilmapiiri ja opimme paljon paitsi kouluttajilta myös toisiltamme.” Vaikka koronan takia koulutus järjestettiin osin etänä, Pirjo koki, että porukka hitsaantui hyvin yhteen ja neljästä koulutusviikosta jäi innostunut ja voimaantunut olo.

Heti kiinni töihin

”Koulutuksen lopulla harjoiteltiin ihan puhtaita kylmäsoittoja, ja siinä kohtaa epäilys hiipi uudelleen mieleeni”, Pirjo kertoo myöhemmin. ”Kun sitten pääsin oikeasti yritykseen opettelemaan myyntityötä, huomasin, että myyntisoittoja on kiva tehdä ja työnkuva on mielenkiintoinen.” Työt lähtivät hyvin vauhtiin ja jo ensimmäisen kuukauden aikana Pirjo oli saanut aikaan parikymmentä Teams-palaveria, muutaman kaupan ja järjestänyt muutaman käyttökoulutuksen.

Uusi työpaikka löytyi

Kun ohjelma alkoi olla lopullaan, näytti vahvasti siltä, että Pirjo tulee jäämään hänet mukaan valinneeseen yritykseen töihin. ”Olen oikeastaan vähän yllättynyt siitä, miten kivan työpaikan olen löytänyt. Olin alkuun vähän skeptinen myyntityön suhteen, mutta se tuntuu nyt ihan omalta. Saan olla kontaktissa kaikenlaisten ihmisten kanssa, kuunnella ja keskustella ja auttaa heitä löytämään ratkaisuja. Samalla saan itse onnistumisen kokemuksia ja itseluottamukseni on vahvistunut, kun olen pystynyt oppimaan uusia taitoja ja käyttämään niitä hyvällä menestyksellä. Siinä mielessä tämä ohjelma antoi minulle paljon enemmän kuin odotin.”

Lue lisää rekrykoulutuksestamme

Rekrykoulutus on työvoimakoulutus, jossa tavoitteena on löytää työnhakijoille työtä ja yrityksille työntekijöitä.

Työnantajalle – Rekrytoi myynnin ja markkinoinnin ammattilainen helposti!

Työnhakijalle – Löydä työpaikka rekrykoulutuksen avulla!