Pro Growth Consulting Oy

Rekrykoulutuksesta toimitusjohtajaksi

toimitusjohtaja Matti Lehtinen

Hakiessaan rekrykoulutukseen keväällä 2019 Matti Lehtinen tiesi varmasti, mitä hän ei halunnut: pestiä suuressa yrityksessä, jossa hänen tehtäväkseen jäisi ihmisten kättely ulos, kun organisaatiota taas kerran myllätään ja toimintaa tehostetaan. Sitä Matti oli viimeiset 20 vuotta tehnyt ja siitä hän halusi eroon.

Matti Lehtinen halusi uuteen ympäristöön, takaisin juurilleen, puhtaasti IT-alalle ja mieluiten pieneen mutta kasvuhaluiseen yritykseen.

Takaisin juurille

Taustaltaan Matti Lehtinen on vahvasti IT-mies, mutta työelämä oli vienyt puhtaasti teknistä osaamista vaativista tehtävistä myyntiin ja sitten yritysjohtoon. Toimiessaan johtotehtävissä eri teleoperaattoreilla, hän oli saanut maistaa liiankin kanssa työn ikäviä puolia. ”Olen joutunut urani aikana sanomaan irti valtavan joukon ihmisiä, enkä missään tapauksessa enää halunnut joutua siihen. Halusin pieneen yritykseen, jossa työntekijät nähdään voimavarana ja yrityksen kasvun mahdollistajana, ei kulueränä, josta on päästävä eroon.” Kun sitten IT-konsultointiin ja -kehittämiseen keskittynyt NerdyNet kiinnostui Matista rekrykoulutuksen haastattelussa, näytti siltä, että Matin haave voisi hyvinkin toteutua.

Koulutukseen tullessaan Matilla oli jo pitkä ura myynnissä takana, mutta silti hän koki saavansa valmennuksesta uusia ideoita ja oppivansa uutta. Työssäoppimisjakso sujui Matin osalta hyvin, ja koulutuksen päättyessä oli selvää, että hän tulee jäämään NerdyNetiin töihin ja että hän ryhtyy vastaamaan yrityksen myynnistä.

Kasvun tiellä

Matti oli ehtinyt olla NerdyNetissä töissä vain joitakin kuukausia, kun koronapandemia sulki käytännössä koko maailman. ”IT-ala on luottamusbisnestä, ja sitä on lähtökohtaisesti aika vaikea tehdä etänä”, Matti toteaa. ”Meillä oli ensimmäinen iso myyntikampanja aikataulutettu alkamaan 1.4.2020, ja aika lailla uusiksi meni kaikki suunnitelmat sen osalta.” Uudistetut suunnitelmat osoittautuivat kuitenkin toimiviksi, ja NerdyNetin asiakasmäärä alkoi kasvaa jopa niin, että yritykseen palkattiin pian toinenkin myyjä. Matti pääsi myymisen lisäksi sparraamaan uutta myyjää ja antamaan tälle vetoapua omalla senioriteetillaan. ”Luottamuksen lisäämiseksi keksittiin kertoa asiakkaille, että minä olen toiminut IT-alalla viidellä eri vuosikymmenellä. Se tuntui toimivan”, Matti naurahtaa.

Nimitys toimitusjohtajaksi

NerdyNetin hyvä vire jatkui, ja keväällä 2021 oli selvää, että yrityksessä oltiin seuraavan stepin edessä. Pian saatiinkin lukea, että yrityksen toimitusjohtaja Jarno Laihi siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja hoitamaan tiettyjä erityistehtäviä ja uudeksi toimitusjohtajaksi oli nimitetty Matti Lehtinen. Näin Matti löysi itsensä taas johtotehtävästä. Pienen ja ketterän sekä vauhdilla kasvavan IT-yrityksen nokkamiehen rooli on kuitenkin Matille mieluinen. ”Vastuuta minulla tietenkin on nyt entistä enemmän, mutta saan kuitenkin tehdä edelleen myös myyntiä ja olla muutenkin kädet savessa. Kasvuorganisaatiossa työskentely on tosi mukavaa ja sitä paitsi se on hyvällä tavalla haastavaa. Supistaminenhan on aina helppoa, kasvaminen ei.” Hienosti Matti tiimeineen on vetänyt: NerdyNetin liikevaihto kasvaa vuoden 2021 aikana 50 prosenttia.

Lue täältä myös NerdyNetin hallituksen puheenjohtajan Jarno Laihin ajatuksia rekrykoulutuksesta yrityksen rekrytointikanavana.

Lue lisää rekrykoulutuksestamme

Pro Growth Consulting Oy on kasvun vauhdittaja ja myynnin kasvattaja.