Pro Growth Consulting Oy

Rakentamisen johtamiskoulutus

– Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto JYET

Epävarmat ajat vaativat päteviä johtajia. Taitavat johtajat näkevät haasteet mahdollisuuksina, navigoivat muutosten keskellä ja ohjaavat kurssin kohti menestystä.

Tämä johtamiskoulutus ei ole vain koulutusta – se on matka kohti taitavampaa ja varmempaa johtajuutta. Ohjelma keskittyy osallistujien johtamistaitojen kehittämiseen teema kerrallaan, tarjoten työkaluja ja strategioita, joita voit soveltaa välittömästi omassa organisaatiossasi.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu rakennusalan yrityksille sekä niiden läheisillä toimialoilla toimiville yrityksille. Yritys voi toimia esimerkiksi seuraavilla toimialoilla: suunnittelu- ja konsultointi, rakennus- ja infrarakentaminen, talotekniikka, energia ja teollisuuden palvelut, sekä kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio.

Koulutuksen sisällöissä korostuvat kasvua hakevien yritysten/liiketoimintayksiköiden johtamisen kehitystarpeet. Ohjelma on suunniteltu nykyisille tai tuleville johtotehtävissä toimiville avainhenkilöille.

Valitsemme koulutukseen mukaan 25 henkilöä. Paikat menevät hakujärjestyksessä, joten kannattaa varata oma paikka samantien!

Konkreettisia työvälineitä johtamisen arkeen

Saat koulutuksesta välineitä ja työkaluja yrityksesi/liiketoimintayksikkösi suunnitelmalliseen johtamiseen sekä juuri teidän yrityskulttuuriinne sopivien johtamisen käytäntöjen luomiseen. Koulutuksen myötä luot yritykseen/liiketoimintayksikköön rakenteita, jotka mahdollistavat kasvun ja kansainvälistymisen askelten ottamisen.

Pääset ohjelmassa perehtymään seuraaviin yrityksen kasvun kannalta kriittisiin elementteihin:

  • Yrityksen strateginen johtaminen – Kasvun esteet ja veturit, suunnittelu ja toteutus, avainhenkilöiden sitouttaminen.
  • Henkilöstön johtaminen – Osaavan ja hyvinvoivan henkilöstön merkitys yrityksen menestykselle, työyhteisön ja henkilöstön kehittäminen, osaamisen johtaminen.
  • Talouden hallinta – Suunnittelu ja seuranta, ennustemallit, systemaattisen suunnittelun ja seurannan käytännöt.
  • Myynti ja markkinointi – Myynti- ja markkinointiprosessien johtaminen kasvun rakentamisessa.
  • Yrityskulttuurin ja brändin kehittäminen – Kasvuyrityksen kulttuurin johtaminen, työantajamielikuvan kehittäminen, asiantuntijan kasvupolun suunnittelu.
  • Prosessien johtaminen – Asiakkuuksien, tuotannon ja palveluprosessien johtaminen.

”JYET on antanut paljon uutta näkökulmaa johtamiseen, Mielenkiintoisten aiheiden johdosta olen päässyt haastamaan näkemyksiäni ja laaja-alaisesti eri aloilta tulleet kurssilaiset antavat hyvin uusia ideoita. Mikäli edes harkitset hakeutumista, koulutukseen niin hae ihmeessä.”

– Heikki Torvinen, ADA Drive

JYET-ohjelma auttoi meitä hahmottamaan liiketoiminnan keskeiset osa-alueet, tunnistamaan seuraavat tärkeät kehityskohdat ja purkamaan ne askeliksi. Meillä ne askeleet on todella myös otettu ohjelman aikana. Kaikki harjoitukset tähtäävät suoraan oman liiketoiminnan kehittämiseen, joka on ollut meille todella arvokasta.”

– Ville Soikkola, Jalo IT

”Tiedätkö sen tunteen, kun toimarin tehtävälistat vilisevät silmissä ja tuntuu, että pitäisi tehdä kaikkea, mutta ei ihan tarkkaan tiedä, mitä. Tämä koulutus on silloin sinua varten! Sain itse koulutuksen avulla huomattavan määrän tietoa monen eri osa-alueen suunnittelusta, sekä toteuttamisesta. Nyt tiedän, että yrityksen neljä jalkaa seisovat tukevasti lattialla. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille!”

– Vera Miettinen, Deadline Kustannus

Kirjoitimme blogiimme Anu Passi-Rausteen (HeadAI Oy) kokemuksia JYET-koulutusohjelmasta. Lue koko blogikirjoitus alla olevasta painikkeesta.

JYET-tutkinnon suorittaminen

Ohjelman aikana kehität itseäsi kasvuyrityksen tai oman vastuualueesi johtajana. Samalla saat mahdollisuuden pysähtyä samanhenkisen porukan kanssa johtamisen teemojen ympärille ja saat toimintalinjoja hektisen arjen keskelle.

Koulutusohjelma vahvistaa johtamisosaamistasi ja valmentaa sinut suorittamaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon, mikä tarkoittaa oman yritystoiminnan analysointia ja tavoitteellista kehittämistä koulutusohjelman aikana.

Tutkinnon suoritat niin, että sinä johtajana suunnittelet ja organisoit yrityksen tai vastuualueesi toimintaa ja johdat sitä tavoitteellisesti. Osoitat siis osaamisesi käytännön johtamistehtävissä työpaikallasi. Osaamistasi arvioi mentorisi sekä oppilaitoksen edustaja.

Koulutuksen hinta

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Business College Helsingin kanssa.

Hinta osallistujalle: 850 € (Koulutus on valtion tukemaa, joten omavastuuosuudesta ei makseta alvia.)

Suosittelemme koulutuksen oheen henkilökohtaista oman johtajuuden kehittämisen sparrausta. Saat kokeneen johtamisen sparraajan tueksesi koulutuksen keston ajaksi. Konsultatiivinen sparraus käsittää kolme henkilökohtaista tapaamista, joiden agendat räätälöityvät omien johtamisen kehittymistarpeittesi pohjalta. 

Sparrauksen hinta 800e + alv. / osallistuja.

Käytännön tietoa

Koulutus on tarkoitettu rakennusalan ja sen lähellä toimivien alan yrittäjille ja yrityksen avainhenkilöille, jotka haluavat kehittää johtajuuden taitojansa, samalla kehittäen yrityksen toimintaa. 

Saat koulutuksen ajaksi tueksesi mentorin, jonka voit itse valita omasta verkostostasi. Mentorilla tulee olla yrittäjäkokemusta, jotta hän voi auttaa sinua koulutusohjelmasta nousevien asioiden pohtimisessa. Mikäli et löydä omasta verkostostasi sopivaa henkilöä, me autamme sinua löytämään sellaisen. Mikäli olet työntekijä etkä yrittäjä, toimii mentorinasi eli työpaikkaohjaajanasi joku johtamistehtävissä toimiva työpaikaltasi.

Mikäli kiinnostuit ohjelmasta, jätäthän yhteystietosi alla olevasta linkistä, niin autamme ohjelmaan hakemisessa. Business College Helsinki käsittelee hakemukset ohjelmaan hakujärjestyksessä.

Kouluttajat

Ohjelman kouluttajina toimivat Pro Growthin asiantuntevat konsultit. Kaikilla kouluttajilla on vahva toimialatuntemus, johtamiskokemus ja yritysten kasvattamiseen liittyvä osaaminen. 

Timo Aittoniemi

Timo Aittoniemi

Erkki Tuomi

Erkki Tuomi

Jenni Kiho

Jenni Kiho

Hanna Kallio

Vastaavassa koulutuksessa mukana olleita yrityksiä:

24 Pesula Oy​, ADA Drive Oy​, Amrak Oy​, Aneo Software Oy​, Apix Messaging Oy​, Bonware Oy​, Cadmatic eac Oy​, D-Fence Oy​, Deadline Kustannus​, Ellappi Oy​, Ferol Oy​, FinCap Pohjanmaa Oy​, Finvacon Oy, Grynos Oy​, HeadAI​, Hikipanta Merch Oy​, Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy​, Integral Oy​, Intoit Oy​, Jalo It Oy​, Konsepto​, Kotisi Energia Nordic Oy​, KVS Valaistussuunnittelu Oy​, Lootustalo Oy​, Lunni Oy​, Masters Brainwork Oy​, Miili Consulting Oy​, Mänttä-Vilppulan kaupunki​, NerdyNet Oy​, ONIT Sport Oy​, Otsola Invest Oy​, Phoenix Contact Oy​, Pohjanmaan Sa-Sähkö Electrics Ltd Oy​, Q-Mittaus Oy​, Richie Oy​, RPL Talotekniikka Oy​, Savo-Karjalan Vesihuolto Oy, Savon Automaatio Oy​, Sitely Oy​, Skhole Oy​, Suomen Olympiakomitea ry, Talotekniikkapalvelu Tekpro Oy​​ Talouskonsultointi Mertaoja Oy​​, Teollisuuskopla Oy, Trafore Oy​​, TSAP Oy​, TSS Prime Oy​​, TX Tomorrow Explored Oy​​, Uudenmaan Infra Konsultit Oy​​, Web-veistämö Oy​​, WestGroup Oy​, Wunder Finland Oy​​.

Kysy lisää

Timo Aittoniemi, vastuukouluttaja

timo.aittoniemi@progrowth.fi, 040 5667060

Usein kysytyt kysymykset

Voinko osallistua jos olen yrittäjä?

Kyllä. Voit osallistua koulutukseen täysipäiväisenä yrittäjänä.

Voinko osallistua kaikkiin päiviin etänä?

Kaikkiin koulutuspäiviin voi tarvittaessa osallistua myös etänä Teamsin välityksellä.

Koulutusohjelmaan on suunniteltu kolme livepäivää. Suosittelemme vahvasti läsnäoloa näissä päivissä. Aiempien koulutusten perusteella opiskelijat ovat päässeet verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa. Alkuepäröinnistä huolimatta lähipäivät ovat olleet aina suosittuja ohjelmassa.

Onko tutkinnon suorittaminen raskasta?

Tutkinto ei ole perinteistä koulunkäyntiä, vaan näytöt syntyvät omaa työtä tehdessäsi. Tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan vain muutama kirjallinen dokumentti. Yksi dokumentti on esimerkiksi vastuualueesi budjetti.

Pitääkö olla alaisia?

Sinulla ei ole välttämätöntä olla alaisia, jos sinulla on yritysjohdollisia tehtäviä tai olet saamassa sellaisia tehtäviä.

Mikä on mentorin rooli?

Mentorin rooli on varsin vapaamuotoinen. Tärkein tehtävä mentorilla on olla opiskelijan käytettävissä sparrailuun koulutusohjelmasta ja tutkinnosta nousevien asioiden tiimoilta. Tyypillisesti mentori toimii myös yhtenä arvioitsijana tutkinnon näytöissä koulutusohjelman lopussa. Tuohon näyttöjen läpikäyntiin on hyvä varata aikaa noin muutama tunti.

Mentorin tulee toimia tai hänellä tulee olla aiempaa kokemusta johtotehtävistä, jotta hän voi sparrailla sinua tehtävissäsi. Autamme sinua mentorin etsinnässä, mikäli et löydä sopivaa henkilöä verkostostasi.

Jos olet työsuhteessa, esihenkilösi toimii mentorinasi eli työpaikkaohjaajanasi.