Pro Growth Consulting Oy

Kasvun johtaminen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Konkreettisia työvälineitä johtamisen arkeen – hanki selvät sävelet!

Kasvun johtaminen -koulutuksessa (180 osp.) syvennät johtamisen osaamistasi, jotta voit johtaa henkilöstöäsi itsevarmasti.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu etenkin B2B-liiketoiminnassa toimiville nykyisille ja tuleville johtajille ja esihenkilöille. Toimiala voi olla esim. ohjelmistoala, asiantuntijapalvelut tai tekniset palvelut.

Koulutuksen sisällöissä korostuvat kasvua hakevien yritysten/liiketoimintayksiköiden johtamisen kehitystarpeet. Koulutus tullaan käynnistämään uudelleen vuoden 2024 aikana. Voit jättää alla olevasta napista yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisenä seuraavan ohjelman aloituksesta.

Konkreettisia työvälineitä johtamisen arkeen

Saat koulutuksesta välineitä ja työkaluja yrityksesi/liiketoimintayksikkösi suunnitelmalliseen johtamiseen sekä juuri teidän yrityskulttuuriinne sopivien johtamisen käytäntöjen luomiseen. Koulutuksen myötä luot yritykseen/liiketoimintayksikköön rakenteita, jotka mahdollistavat kasvun ja kansainvälistymisen askelten ottamisen.

Pääset ohjelmassa perehtymään seuraaviin yrityksen kasvun kannalta kriittisiin elementteihin:

  • Yrityksen strateginen johtaminen – kasvun esteet ja veturit
  • Kasvun suunnittelu ja toteutus, avainhenkilöiden sitouttaminen
  • Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö yrityksen menestystekijänä
  • Talouden suunnittelu ja seuranta: ennustemallit, systemaattisen suunnittelun ja seurannan käytännöt
  • Myynti- ja markkinointiprosessien johtaminen kasvun rakentamisessa
  • Kasvuyrityksen kulttuurin johtaminen: työnantajamielikuvan kehittäminen ja asiantuntijan kasvupolun suunnittelu
  • Työyhteisön kehittämisen johtaminen
  • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen
  • Asiakkuuksien johtaminen
  • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen
Koulutuspäivistä kolme järjestetään livenä Pasilassa, Business College Helsingin tiloissa osoitteessa Rautatieläisenkatu 5, Helsinki.

Heikki Torvinen, ADA Drive Oy

”JYET on antanut paljon uutta näkökulmaa johtamiseen, Mielenkiintoisten aiheiden johdosta olen päässyt haastamaan näkemyksiäni ja laaja-alaisesti eri aloilta tulleet kurssilaiset antavat hyvin uusia ideoita. Mikäli edes harkitset hakeutumista, koulutukseen niin hae ihmeessä.”

Vera Miettinen, Deadline Kustannus Oy

”Tiedätkö sen tunteen, kun toimarin tehtävälistat vilisevät silmissä ja tuntuu, että pitäisi tehdä kaikkea, mutta ei ihan tarkkaan tiedä, mitä. Tämä koulutus on silloin sinua varten! Sain itse koulutuksen avulla huomattavan määrän tietoa monen eri osa-alueen suunnittelusta, sekä toteuttamisesta. Nyt tiedän, että yrityksen neljä jalkaa seisovat tukevasti lattialla. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille!”

Ville Soikkola, Jalo IT Oy

”Ohjelma auttoi suuntaamaan resursseja ja keskittymään oikeisiin asioihin. Aiemmin irrallisten kehityshankkeiden konkreettinen toteutus oli hankalaa – melkein kuin seisoisi viidakossa, ympärillä suhisee liaaneja eikä tiedä, mihin keskittyä ensin. Aika ja raha ovat rajallisia, joten on tärkeää tunnistaa, mitkä hankkeet priorisoidaan.

JYET-ohjelma auttoi meitä hahmottamaan liiketoiminnan keskeiset osa-alueet, tunnistamaan seuraavat tärkeät kehityskohdat ja purkamaan ne askeliksi. Meillä ne askeleet on todella myös otettu ohjelman aikana. Erillisiä harjoituksia ei vaadita tehtäväksi, mutta ne tähtäämään suoraan oman liiketoiminnan kehittämiseen, joka on ollut meille todella arvokasta.”

Anu Passi-Rauste, HeadAI Oy

”Koulutuksen aikana on rakennettu työkalupakkia ja nyt alkaa syvempi opittujen asioiden käyttöönotto, kokeileminen ja yhteistyö tiimin ja yrityksen kanssa. Tavoite on saada aikaan kehittymistä, struktuuria ja toimintamalleja.”

”Näyttötehtäviin kirjaan, mitä minä aion tehdä ja minkälaisessa arjen tekemisessä näytän, että sovellan jotakin opitusta.”

Lue blogistamme Anun kokemuksia JYET koulutuksesta

JYET-tutkinnon suorittaminen

Opiskellessasi tässä ohjelmassa kehität itseäsi kasvuyrityksen johtajana ja suoritat johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Samalla saat mahdollisuuden pysähtyä samanhenkisen porukan kanssa johtamisteemojen ympärille ja saat hengähdystauon arjen hektisyydestä.

Saat koulutuksen ajaksi käyttöösi mentorin, jonka voit itse valita omasta verkostostasi. Mentorilla tulee olla johtamiskokemusta, jotta hän voi auttaa sinua koulutusohjelmasta nousevien asioiden pohtimisessa.
Mikäli et löydä omasta verkostostasi sopivaa henkilöä, me autamme sinua löytämään sellaisen. Mikäli olet työntekijä etkä yrittäjä, toimii mentorinasi eli työpaikkaohjaajanasi joku johtamistehtävissä toimiva työpaikaltasi.

Tutkinto muodostuu kolmesta osasta: Johtajana toimiminen ja kaksi itse valitsemaasi osakokonaisuutta.

Tutkinnon suoritat niin, että sinä johtajana suunnittelet ja organisoit yrityksen tai vastuualueesi toimintaa ja johdat sitä tavoitteellisesti. Osoitat siis osaamisesi käytännön johtamistehtävissä työpaikallasi. Osaamistasi arvioi mentorisi sekä oppilaitoksen edustaja.

Koulutuksen hinta

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Business College Helsingin kanssa.

Hinta osallistujalle: 850 € (Koska koulutus on valtion tukemaa, omavastuuosuudesta ei makseta alvia.)

Suosittelemme koulutuksen oheen henkilökohtaista oman johtajuuden kehittämisen sparrausta. Saat kokeneen johtamisen sparraajan tueksesi koulutuksen keston ajaksi. Konsultatiivinen sparraus käsittää kolme henkilökohtaista tapaamista, joiden agendat räätälöityvät omien johtamisen kehittymistarpeittesi pohjalta. 

Sparrauksen hinta 800e + alv. / osallistuja.

Kouluttajat

Ohjelman kouluttajina toimivat Pro Growthin asiantuntevat konsultit. Kaikilla kouluttajilla on vahva toimialatuntemus, johtamiskokemus ja yritysten kasvattamiseen liittyvä osaaminen. 

Timo Aittoniemi

Virpi Europaeus

Virpi Europaeus

Jenni Kiho

Erkki Tuomi

Aikaisemmin mukana olleita yrityksiä:

24 Pesula Oy​, ADA Drive Oy​, Amrak Oy​, Aneo Software Oy​, Apix Messaging Oy​, Bonware Oy​, Cadmatic eac Oy​, D-Fence Oy​, Deadline Kustannus​, Ellappi Oy​, Ferol Oy​, FinCap Pohjanmaa Oy​, Finvacon Oy, Grynos Oy​, HeadAI​, Hikipanta Merch Oy​, Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy​, Integral Oy​, Intoit Oy​, Jalo It Oy​, Konsepto​, Kotisi Energia Nordic Oy​, KVS Valaistussuunnittelu Oy​, Lootustalo Oy​, Lunni Oy​, Masters Brainwork Oy​, Miili Consulting Oy​, Mänttä-Vilppulan kaupunki​, NerdyNet Oy​, ONIT Sport Oy​, Otsola Invest Oy​, Phoenix Contact Oy​, Pohjanmaan Sa-Sähkö Electrics Ltd Oy​, Q-Mittaus Oy​, Richie Oy​, RPL Talotekniikka Oy​, Savo-Karjalan Vesihuolto Oy, Savon Automaatio Oy​, Sitely Oy​, Skhole Oy​, Suomen Olympiakomitea ry, Talotekniikkapalvelu Tekpro Oy​​ Talouskonsultointi Mertaoja Oy​​, Teollisuuskopla Oy, Trafore Oy​​, TSAP Oy​, TSS Prime Oy​​, TX Tomorrow Explored Oy​​, Uudenmaan Infra Konsultit Oy​​, Web-veistämö Oy​​, WestGroup Oy​, Wunder Finland Oy​​.

Kysy lisää!

Timo Aittoniemi, vastuukouluttaja

timo.aittoniemi@progrowth.fi,

040 5667060

Usein kysytyt kysymykset

Voinko osallistua jos olen yrittäjä?

Kyllä. Voit osallistua koulutukseen täysipäiväisenä yrittäjänä.

Voinko osallistua kaikkiin päiviin etänä?

Kaikkiin koulutuspäiviin voi tarvittaessa osallistua myös etänä Teamsin välityksellä.

Koulutusohjelmaan on suunniteltu kolme livepäivää. Suosittelemme vahvasti läsnäoloa näissä päivissä. Aiempien koulutusten perusteella opiskelijat ovat päässeet verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa. Alkuepäröinnistä huolimatta lähipäivät ovat olleet aina suosittuja ohjelmassa.

Onko tutkinnon suorittaminen raskasta?

Tutkinto ei ole perinteistä koulunkäyntiä, vaan näytöt syntyvät omaa työtä tehdessäsi. Tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan vain muutama kirjallinen dokumentti. Yksi dokumentti on esimerkiksi vastuualueesi budjetti.

Pitääkö olla alaisia?

Sinulla ei ole välttämätöntä olla alaisia, jos sinulla on yritysjohdollisia tehtäviä tai olet saamassa sellaisia tehtäviä.

Mikä on mentorin rooli?

Mentorin rooli on varsin vapaamuotoinen. Tärkein tehtävä mentorilla on olla opiskelijan käytettävissä sparrailuun koulutusohjelmasta ja tutkinnosta nousevien asioiden tiimoilta. Tyypillisesti mentori toimii myös yhtenä arvioitsijana tutkinnon näytöissä koulutusohjelman lopussa. Tuohon näyttöjen läpikäyntiin on hyvä varata aikaa noin 1-1,5 tuntia.

Mentorin tulee toimia johtotehtävissä, jotta hän voi sparrailla sinua tehtävissäsi. Autamme sinua mentorin etsinnässä, mikäli et löydä sopivaa henkilöä verkostostasi.

Jos olet työsuhteessa, esihenkilösi toimii mentorinasi eli työpaikkaohjaajanasi.