Pro Growth Consulting Oy

Myyntineuvottelija (osa-aikaisena työntekijänä)

Hakeuduin myyntineuvottelijaksi Pro Growthille, sillä minulla oli valmiiksi hieman kokemusta myyntityöstä ja uskoin, että omaksuisin palvelukonseptin nopeasti. Opiskelin ensimmäistä vuotta Aallon Kauppakorkeakoulussa ja näin, että myyntineuvottelijan työn mukanaan tuoma joustavuus sopisi elämäntilanteeseeni täydellisesti. Sain aluksi kattavan perehdytyksen vanhemmilta konsulteilta siihen, mitkä ovat myymäni palvelun keskeiset vahvuudet ja kuinka potentiaalisia asiakasyrityksiä kannattaa lähestyä. Sain myös paljon sparrausta oman myyntisanomani kehittämiseen ja selkeyttämiseen, mistä on ollut paljon hyötyä myöhemminkin.

Työnkuva myyntineuvottelijana

Työni oli konkreettisesti asiakkaiden kontaktoimista puhelimitse. Asiakkaille soittelu oli ensimmäisen muutaman puhelun ajan hieman jännittävää, mutta se tasoittui hyvin nopeasti. Yritysten suhtautuminen palveluumme oli lähes aina positiivista, vaikka kauppoja ei aina tullutkaan. Sain nopeasti kopin siitä, miten puhelut kannatti rakentaa mahdollisimman hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Omat työtuntini saattoivat vaihdella paljon, mutta tein keskimääräisesti muutaman tunnin töitä päivässä koulun ohessa. Myyntineuvottelijan työssä ehdoton vahvuus on muilta vanhemmilta työntekijöiltä saatava tuki. Koin aina, että pystyin Pro Growthilla kysymään keneltä tahansa neuvoa matalalla kynnyksellä ja sain aina tarvitsemani tuen ja kannustuksen.

Parhaat opit työstä

Myyntineuvottelijan työssä onnistuin ennen kaikkea kehittämään myyntitekniikkaani. Olen aina ollut ulospäinsuuntautunut ja mieltänyt itseni myyntihenkiseksi. Pro Growthilla ymmärsin tarpeeksi hitaan puhetavan, sopivan tauotuksen ja kysymysten merkityksen myyntityössä onnistumiselle. Opin myös, että mitä enemmän asiakkaita kontaktoit, sitä enemmän kauppaa teet. Saamani työkokemus on osoittautunut arvokkaaksi ja olenkin ponnistanut Pro Growthilta Account Managerin rooliin nopeasti kasvavaan Start Up:iin, jossa tehtäväni on ongelmatilanteiden ratkaisu sekä pienten ja keskisuurten yritysten closaaminen. 

Tuomas Takala